Indkøbskurv

Strækmærker hvordan opstår de og hvordan kan man forebygge mod strækmærker

Hvad er det og hvordan opstår strækmærker?

For at kunne give en forklaring på hvad strækmærker er og hvordan et strækmærke opstår har man brug for lidt mere viden om hvordan huden er opbygget.

Din hud består af 3 hudlag:

Overhud
Læderhud
Underhud

Overhuden:

Overhuden er yderligere inddelt i to lag. Yderste lag består af døde celler også kaldet forhornede celler. Dette lag kaldes hornlaget. Hornlaget er den del af huden som giver kroppen en direkte beskyttelse mod alt udefrakommende.
Det inderste lag også kaldet basalcellelaget danner konstant nye hudceller som skubbes op til hornlaget.

Læderhuden:

Læderhuden består af bindevæv. Dette bindevæv giver din hud dens styrke og elasticitet.
Med alderen er det ens bindevæv der er skyld i at man får rynker, da bindevævet svinder ind og huden derfor mister sin elasticitet, samt evnen til at binde vand.

Det er også læderhuden der er skyld i at man får strækmærker, da bindevævet sørger for at huden holder sin facon. Strækmærker kommer oftest i forbindelse med en pludselig vægt forøgelse. Strækmærker opstår oftest i forbindelse med en graviditet eller under puperteten, men kan også opstå under et hurtigt vægttab. Er huden ikke forberedt på en ændring af sin form kan der opstå strækmærker, da fibrene i bindevævet knækker.

Underhuden:

Underhuden er hudens nederste lag. Underhuden udgør mest af alt fedtceller der giver kroppen varme. Herudover fungere underhuden også absorberende for slag og stød. Underhuden er også med til at understøtte kroppens væskebalance i form af små vanddepoter.

Nu ved du, hvordan strækmærker opstår.

Hvor på kroppen kan man få strækmærker?

De røde eller lilla farvet mærker kan opstå alle steder på kroppen. Mest almindelige steder på kroppen er oftest nær de mest oplagte fedtdepoter så som maven, brystet, lårene, overarmene og på ballerne. Har du strækmærker er det ikke hverken farligt, usundt eller skadeligt på nogen måde. Strækmærker er dog ikke kønne og er af kosmetiske grunde uønsket af de fleste. Strækmærker er almindelige og forekommer både hos mænd og kvinder.

Hvordan slipper jeg af med strækmærkerne?

Skulle du være uheldig, at have fået et strækmærke slipper man ikke af med det igen. De knækkede fibre i bindevævet kan ikke repareres. Dette betyder derfor at man ikke kan fjerne et strækmærke, men et strækmærke vil med tiden blive mindre synligt og falme en smule så de ikke syner så meget som i starten. Man kan dog forebygge og forhindre eller mindske riskoen for at strækmærker opstå.

Der findes desværre ikke creme der kan få et strækmærke til at forsvinde. Cremer kan dog hjælpe på at et strækmærke ikke er så tydelige. Tretinoincreme eller laserbehandling kan hjælpe til at produktionen af bindevævet i læderhuden øges. Laserbehandling er meget omkostelig og derfor ikke tilgændelig for de fleste. Tretinoincreme kan kun anskaffes på recept og er derfor svære tilgængeligt.

Der er dog råd til hvordan man kan få sine strækmærker til at syne mindst muligt. Ved at følge nedenstående råd til at pleje huden mest muligt, kan man sørge for at strækmærkerne fremstår knap så synlige. Yderligere hjælper disse råd også forebyggende for at nye strækmærker opstår lige så let.

1. Sørg for at din kost indeholder mange C og E vitaminer, samt Zink og silica. Vitaminer er med til at holde huden sund og mere modstandsdygtig. Dette kan eventuelt fås i form af kosttilskud.

2. Brug en meget “fed” og fugtighedsgivende creme til, at blødgøre huden og holde den smidig. Til gravide anbefales også babyolie.

3. Massage af huden med enten en massagebørste eller massagehandske kan anbefales, for at øge din blodcirkulation i det belastede område.

4. Selvbruner kan med fordel benyttes hvis der allerede er opstået strækmærker. Strækmærker syner mindere hvis huden er lækker brun.

5. Jo før du opdager et strækmærke og begynder at forkæle huden ved det belastede område, jo pænere (mindre synligt) vil dit strækmærke fremstå.

Strækmærker er grimme, men med ovenstående råd og tips til at holde huden sund, smidig og blød er det muligt for alle at mindske synligheden af sine strækmærker og forebygge kommende hudproblemer så som strækmærker og samtidig mindske rynkedannelse.

International Garanti
Der ydes international garanti svarende til dit land.
Tysk kvalitet
Vi tilbyder dig den bedste kvalitet fra vores tyske leverandør LR.
14 dages retur
Vi tager varer retur og refunderer i op til 14 dage
100% Sikker betaling via
Mobilepay, Dankort, Visa, Visa dankort, GPay, Applepay, Anyday, MasterCard via Freepay