Indkøbskurv

BMI (Body Mass Index beregning)

BMI er en artikel du kan dele med dine venner/familie/kolleger på de sociale medier via ovenstående knapper:

BMI hvad er det?

BMI står for Body Mass Index, og det er en metode til at beregne din kropsmasse ud fra din højde og vægt. BMI er en vigtig faktor, når det kommer til at vurdere, om en person er overvægtig, undervægtig eller normalvægtig. 

BMI er forkortelsen af Body Mass Index (engelsk for legemsmasseindeks), som er en matematisk formel for en sammenhæng mellem en persons højde og vægt. Formlen bruges til at estimere under- og overvægt.

Beregning af BMI er simpelthen en måde at måle, om du vejer for meget eller for lidt i forhold til din højde. Det er en sundhedsindikator, der hjælper dig med at forstå, om du er i risiko for sundhedsproblemer, såsom hjertesygdomme, diabetes og andre livsstilssygdomme.

BMI beregnes ved at dividere din vægt i kilogram med din højde i meter, i anden potens. En BMI-værdi på 18,5 til 24,9 anses for at være normalvægtig, mens en BMI-værdi på 25 til 29,9 anses for at være overvægtig, og en værdi på 30 eller derover anses for at være fedme.

Vi har her lavet en BMI beregner for at gøre udregningen nem

Beregn dit BMI her.:

Indtast din vægt i kg:
Indtast din højde i centimeter:


Dit BMI-tal er:

BMI skala:

Skalaen er delt i 4 og giver en indikator for hvorvidt man en persons vægt er under normal vægt, normal, over normal vægt eller meget over normal vægt.

Under 18,5 = undervægtig
Mellem 18,5-24,9 = normalvægt
Mellem 25-29,9 = overvægtig
Over 30 = fedme

BMI er kun et fingerpeg.

Body Mass Index er kun en estimering og kan ikke benyttes som et 100% endegyldigt svar på om man er over/undervægtig. Der er flere ting der ikke tages højde for ved denne beregning så som køn, kraftig knoglebygning og personens muskelmasse. Det er bestemt muligt at have et indeks på over 25 uden at være overvægtig.

Denne beregning skal udelukkende ses som et fingerpeg eller en rettesnor, såfremt at man ønsker et mere præcist resultater kan man gøre brug af en fedtprocents måling som angiver hvor stor en fedt procent man har i kroppen.

Grunde til overvægt/fedme:

Usund kost er ikke altid den eneste grund til overvægt og fedme. Overvægt skyldtes som regel flere faktorer. Her iblandt søvnmangel, mangel på motion og “stress”.

Undervægt:

Det er ligeledes ikke sundt heller at være undervægtig – undervægt kan også skyldtes mange forskellige psykologiske årsager.

Fælles for begge ender af skalaen er at man bør undgå og forebygge under- og overvægt for at holde en sund krop.

Her på plejeprodukter.dk har vi flere produkter der kan bruges i forbindelse med en sundere livsstil og vægtkontrol. Vi har figuaktiv måltidserstatning der hjælper til bedre kontrol over din vægt, hvad enten det er for at tabe vægt eller opbygge mere vægt.

Aloe Vera drikkegel og Vita Aktiv er gode supplementer til et sundere liv, da de som kosttilskud er vitamingivende – dertil har vi på plejeprodukter mange forskellige kosttilskud der alle hver især er givtigt for kroppen.

BMI (Body Mass Index) er en måling af kropsmasse, der bruges til at vurdere, om en person er undervægtig, normalvægtig eller overvægtig. BMI beregnes ved at dividere personens vægt i kilogram med kvadratet af højden i meter. En BMI på mellem 18,5 og 24,9 anses for normalvægt, mens en BMI under 18,5 anses for undervægt og en BMI over 24,9 anses for overvægt.

Det er vigtigt at bemærke, at BMI ikke tager højde for muskelmasse, og derfor kan det være misvisende for personer, der er meget muskuløse. For eksempel kan en bodybuilder have en høj BMI på grund af deres høje muskelmasse, selvom de er i god form. Derfor bør BMI ikke bruges som den eneste indikator for en persons sundhedstilstand.

En anden begrænsning ved BMI er, at det ikke tager højde for fedtfordelingen i kroppen. Mennesker, der har en stor mængde abdominal fedt, kan have en normal BMI, men stadig være i risiko for sundhedsproblemer som højt blodtryk og type 2-diabetes. Derfor bør BMI kombineres med andre sundhedsparametre, såsom fedtprocent og måling af abdominal fedt, for at få en mere komplet vurdering af en persons sundhedstilstand.

BMI kan også være misvisende for ældre personer og gravide kvinder. Ældre personer kan have en lavere BMI på grund af en naturlig nedgang i muskelmasse og øget fedt, selvom de er i god form. Gravide kvinder kan også have en høj BMI på grund af den ekstra vægt, de bærer, selvom de er i god form. Derfor bør BMI ikke bruges til at vurdere sundhedstilstanden hos ældre personer og gravide kvinder.

Det er vigtigt at huske, at BMI kun er en af flere faktorer, der skal tages i betragtning, når man vurderer en persons sundhedstilstand. En sund livsstil, der indebærer regelmæssig motion og en balanceret kost, er vigtig for at opretholde en god sundhedstilstand, uanset BMI. Derudover bør BMI kombineres med andre sundhedsparametre, såsom fedtprocent og måling af abdominal fedt, for at få en mere komplet vurdering af en persons sundhedstilstand.

Vægt

International Garanti
Der ydes international garanti svarende til dit land.
Tysk kvalitet
Vi tilbyder dig den bedste kvalitet fra vores tyske leverandør LR.
14 dages retur
Vi tager varer retur og refunderer i op til 14 dage
100% Sikker betaling via
Mobilepay, Dankort, Visa, Visa dankort, GPay, Applepay, Anyday, MasterCard via Freepay